Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

Метод за откривање на водена пареа пренесување на медицински пакување

Метод за испитување на пропустливост на водена пареа на медицинските кеси
Медицински кеси со својата мала тежина, висока јачина, добар запечатување и притисок и други предности, постепено ја заменува медицински стаклени шишиња, е широко се користи во цврста орална медицина и течни категорија медицина пакување. Водена пареа е важен фактор кој влијае на квалитетот и безбедноста на лекови, со цел да се избегне влијанието на водена пареа на лекови, медицински ќесичките мораат да имаат одлична отпорност на влага за да се обезбеди квалитетот и безбедноста на производите. Во овој труд, тест систем пропустливост на водена пареа на медицинските кеси се воведе накратко во комбинација со PERME БМИ W3 / 330 водена пареа систем Labthink тест стапка на пренос.
Стапка на трансмисија на водена пареа е главно се однесува на медицинска торба на изолација на водена пареа, влага функција директно влијае на квалитетот на лекови во рокот на траење на стоки, но исто така важен фактор во анализата на рокот на траење. По извршениот увид може да се справи чувствителни на водена пареа и појава на лекови влажни мувлосани прашање.
Labthink W3 / 330 водена пареа тест пропустливост систем, електролитски принцип сензор за тестирање, уредот користи три тест комора интегриран блок на патентираните технологии, контрола на компјутер, целосно активна тест, стегање примероци, кликнете на експеримент кој може да ја преземе иницијативата да експериментирате, да ги преземе иницијатива за ставање крај на влажност, температура, проток и други цели на контрола, експериментални завршување на иницијатива да ги идентификува и да дава изјави. Инструментот може, исто така, се поврзете девет сателитски машини, тест на 30 примероци на крајот, и во работата на степен на автоматизација, тест моќ, со резолуција од инспекција и граници инспекција имаат постигнат на меѓународната напредно ниво, и многу цели исто така, тврди еден од водечките .
На експериментален процес е како што следува: пред-третираниот примерок блистер е сместен во комората за испитување, и азотот на потребната влажност е активен на надворешната страна на блистер пакување. Висок процент на азот за чистота е активен во внатрешноста на блистер пакување, бидејќи на присуство на градиент на влага, молекулите на пареа да помине низ филмот од надворешната страна на капсулата во внатрешноста на азот на висока чистота, врши од страна на активни азот на сензорот, преку сензор за мерење на анализа на концентрацијата на водената пареа, а потоа се пресмета пропустливост на водена пареа и други параметри на отпорот на примерокот за испитување беше оценета.
Се разбира, во обезбедување на медицински пакување кеси на водена пареа низ целта по донесувањето, но, исто така, треба некои други цели, како што се влага, пломбирање, итн за да се контролира, за да се обезбеди квалитетот на стоките за време на рокот на траење.


Време на мислењето: Јуни-13-2018

WhatsApp Online Chat !